12e plaats met GOUDEN rand

(advertentie)

vrijdag 3 augustus 2012; Als je als niet kenner sec naar de uitslag kijkt en Celine van Gerner op de 12e plaats in de uitslag ziet staan denkt dan al snel...niets. Goud van Ranomi dat spreekt aan. Een emotioneel kapotte Grol met brons dat valt op, maar een 12e plaats. Toch is dit één van de de beste Nederlandse sportprestaties van de spelen en misschien wel van deze eeuw en mogen we Celine direct nomineren voor de Sportvrouw van het jaar.

Om deze 12e plaats beter in perspectief te plaatsen moeten we terug naar de Spelen van München in 1972 met Ans van Gernen. Zij plaatse zich als laatste voor de Olympische meerkamp en werd toen 19e. Om de impact van de 12e plaats te duiden, Ans ontving destijds de Pahud de Mortanges Trofee, die toen voor het eerst werd uitgereikt aan de meest opvallende Nederlandse Olympisch deelnemer. Later in het jaar werd zij uitgeroepen tot Sportvrouw van het jaar.

12e in het moderne turnen waar de internationale concurrentie moordend is en in een klein land als Nederland zonder een goede allround ploeg nagenoeg onmogelijk is om te kwalificeren is dit een prestatie met een zwaar zwaar zwaar gouden rand. Celine we hebben bijna tot tranen toe genoten en zien je hopelijk maandag nog terug op de brug als er nog iemand af gaat vallen.

(advertentie)

Rating: 4.0/5 (395 stemmen)

(advertentie)

Meer blogs

Allerlaatste Terugblik op Londen 2012
woe 15 aug; Met de overdracht van de olympische vlag aan de burgermeester van Rio de Janeiro werden de 30ste Olympische Spelen in Londen officieel op zondag 12 augustus 2012 gesloten. De organisatie was nagenoeg vlekkeloos, het weer was redelijk, oranje supporters talrijk, maar hoe deden onze sporters het eigenlijk?

 

Het vuur is gedoofd. Tot in Sochi
din 14 aug; Wat een rare dag. Het Olympische vuur is gedoofd en het grote wachten is weer begonnen. Gevoel van leegte bekruipt me. Gelukkig heb ik heb eind van de Spelen groots gevierd gisteren en was ik laat wakker vandaag en hoefde niet lang te wachten om weer een glimp van de Olympiërs te zien bij de huldiging van vandaag in Den Bosch...
 

Herhaal herhaal herhaal. Ik word helemaal gek van de NOS
vr 10 aug; Te bizar. Ik snap de NOS al de hele spelen niet, maar ik moet er nu echt wat over kwijt. Ik noem de zender NED 1 ook al de hele spelen Intergraal1, Herhaling1, WeerTeLaat1 PratenOverSport1. De afkorting NOS zal wel slaan op Niet Op Spelen.
 

Ik wil ook goud
don 9 aug; Als Olympofiel viel het me vandaag op dat ik niet alleen vind dat sporters voor Goud moeten gaan, maar dat ook ikzelf voor minder geen genoegen neem. Brons en Zilver zijn natuurlijk prachtig en voor bijna iedereen een grote bekroning op vele jaren werk, maar als Olympofiel merk ik dat de jaren ook gaan tellen...
 

Alles voor Goud. Maar dan ook alles
din 7 aug; Alles voor goud, de beste kansen voor een optimaal resultaat dat is toch wat elke sporter nastreeft. Het gaan voor de winst overstijgt alles. Ten minste dat zou je zeggen, maar klaarblijkelijk toch niet tijden de Spelen in Londen 2012...