Blij met zilver of toch weer een tegenvallende dag

(advertentie)

vrijdag 12 augustus 2016; De dag begon zo mooi met Head Paulis als snelste door naar de finale en met zilver bij de dames vier, maar dat lijkt al weer eeuwen geleden. Qua Nederland was het daarna weer een aaneenrijging van geen succes.

Zo jammer dat het weer niet lukte bij het Judo vandaag. Ik kijk niet veel Judo zo tussen de spelen door, en was niet op de hoogte dat je onder andere niet meer tillen mag, een van de grootste krachten van Grol. Vond het judo een beetje saai geworden heel veel partijen zijn wel spannend, maar vooral omdat er heel weinig gescoord wordt ik weet nu waarom. Uiteraard gaan we allemaal voor succes maar het verlies van Grol en vooral het onterechte verlies van Verkerk viel zwaar. Jammer dat we Henk niet meer teug zien in Tokio, maar heel misschien al wel Iris Westerhof een meisje dat 8 jaar geleden op 5 jarige leeftijd het Beest Grol te keer zacht gaan en dacht dat wil ik ook. Ze veegt nu als dertienjarige iedereen van de mat maar Tokio is voor haar net te vroeg, maar dank Henk Grol hebben we over 8 jaar een zekere Olympische kampioene…Iris Westerhof, onthoudt die naam. Henk bedankt voor 16 jaar met je mee genieten en mee lijden. Topsoort is hard, jij bet hard…. Jij bent dus Topsport. Jammer dat het niet bekroond werd met een wereld of Olympische titel.


1 Smash waren Bertens en Rojer van een plaats in de kwartfinale verwijderd, maar de smash snoeihard op het lichaam van Ram, raakte de rand van het racket en viel gelukkig aan de andere kant van het net op de grond, ook het tweede matchpoint werd niet verzilverd en een super tie brake maakte definitief een einde aan het Nederlandse Olympische tennistoernooi.

Op de Baan ging het ook al mis. Een valpartij maakte een einde aan de illusie van de ploegen achtervolgers en de sprintploeg had een uitermate jammere kwalificatie, ze tactiek met de opstelling pakte niet goed uit om zo en moesten tegen Australië te moeten in de tussenronde en wonnen dat niet.

Bij het golf doet Joost nog mee, maar hij staat in de middenmoot en moet drie zeer goede rondes golfen om nog kans te maken. Onze zuiderburen doen het een stuk beter. Justin Rose sloeg de eerste Olympische hole in one.


Gelukkig hadden we nog een negende plaats om te vieren. Vier jaar terug vond ik de 12 plaats van Celine van Gerner al ongekend. Niets dan lof voor de Olympische medaille winnares van Tokio over 4 jaar Eythora Thorsdottir… Negende op de meerkamp en dan deze week net 18 geworden WOW!
Met 14,833 op sprong, 14,200 op brug, 14,066 op balk en 14,533 op vloer hield ze de nummers één en drie van de EK, Giulia Steingruber en Elissa Downie, achter zich. Simone Biles was nu nog oppermachtig en turnt nog steeds buitenaards. Kan niet wachten tot de toestelfinales. Turnen kan zo mooi zijn ik heb weer ontroerd zitten kijken.

Wie weet Ranomi zo nog net een bronzen plak of laat ze ons toch zo verrassen als Timmers gisteren voor de Belgen bij de mannen.



Dorian en concurent Dempsey

Vergeet ik nog helemaal het zeilen te noemen. Dorian heeft inmiddels 5 van de negen races gewonnen en ligt op herhaling van zijn gouden koers van vier jaar geleden. Had ik vooraf niet verwacht, maar goed blij dat ik ongelijk heb. Pieter Jan Postman komt ook langzamerhand opzetten en ligt ook nog steeds op medaille koers. Lillian de Geus is jammer genoeg een beetje teruggezakt.

Ranomi straks nog brons (of misschien wel meer) en dan is het toch nog niet zon beroerde dag.

(advertentie)

Rating: 4.0/5 (382 stemmen)

(advertentie)

Meer blogs

Nieuw Olympisch Record Olympische Spelen kijken: 1800 uur
zon 21 aug; Het zit er op. Amerika is nog bezig het laatste goud van deze spelen te winnen. Niemand die verwacht dat Servië ook maar een kans heeft, maar mijn Olympische kijkmarathon komt te einde. Met gemiddeld 15 uur sport per dag gevolgd over 7 schermen min wat aftrek doordat niet altijd alle 15 uur er 7 dingen tegelijk waren, maar grofweg kom ik op 1800 uur sport kijken uit...

 

Je blijft bezig met die doping
zon 21 aug; Ik wou het eigenlijk niet over doping hebben deze spelen, maar wakker worden met het bericht dat je de uitslag van Londen van 4 jaar terug weer aan moet passen is toch vervelend. Vannacht is namelijk weer een Russische atleet het zilver ontnomen van de spelen van Londen...
 

De dag van de onzinsporten
zat 20 aug; Vandaag begon het Olympisch toernooi met de onzinsporten. Diep respect voor alle atleten die er aan mee doen en het is wellicht ook sport, maar of het op de Olympische spelen thuishoort…
 

De dag van net niet
vr 19 aug; Dafne gaat net te vroeg weg, in minder dan een fractie van een seconde neemt ze de verkeerde beslissing. De hockeymannen missen de eerste shoot out op minder dan een tiende van een seconde. Zegers van Veen, komen net 1 puntje te kort voor brons...
 

Hoezo topsportklimaat, namens de Ier Conlan een dikke vinger.
don 18 aug; Er gebeurt zo veel in Rio dat het onmogelijk is om over alles wat te schrijven. Is ook niet mijn taak, daar heb je de echte media voor. Alles kijken en deze site bijhouden is al meer dan genoeg. Blijft over van alles wat er verder gebeurd, zoals het wakker worden met beelden van de losers vlucht...