Medaille verwachtingen Nederlanders - Voorbeschouwing Rio 2016

(advertentie)

dinsdag 2 augustus 2016; Wat kunnen we van Team NL verwachten bij De Olympische Zomer Spelen in Rio. Met nog een paar dagen voor de spelen tijd om de balans vooraf eens op te maken. Als alles super gaat komt Nederland met 15x goud, 10x zilver en 7x brons thuis en dan hebben we het nog niet eens echt over de verrassingen die langs komen. Op en top feest 3 weken lang in het Holland Heineken Huis gegarandeerd.

Bij het Atletiek is Daphne Schippers favoriet op de 100m en 200m al is de concurrentie op de 100m iets groter, maar kansen op twee keer goud zijn er zeker. Met de estafetteploeg doen de dames zeker mee voor een medaille, maar niet direct voor goud. Niet echt favoriet maar zeker goede outsiders zijn Anouk Vetter en Nadine Broersen bij de zevenkamp. Sifan Hassan gaat ook zeker op de 1500m meedoen voor een medaille maar heeft twee goede afrikanen te verschalken. Na het Atletiek heeft Nederland volgens ons 2x goud en 1x zilver en 3x brons.

Bij het Boksen is Noucha Fontijn de grote favoriet voor Olympisch eremetaal al is de grote favoriet in haar klasse Claressa Shields. Bij de mannen zijn de bookmakers minder enthousiast dan de La Cruz en Mullenberg zelf, maar wie weet het is boksen, één rake klap en je bent een ronde verder. Verwachting boksen: 1x zilver 1x brons.

Bij het Boogschieten moeten er heel wat Koreanen verslagen worden die deze sport domineren. Met Sjef van de Berg en Rick van der Ven heeft Nederland echter twee topschutters. Samen met Mitch Dielemans ook een zeer goed team. Het zal een beetje van de kwalificatie afhangen wanneer de Koreanen tegenstanders gaan worden, in de finale of net daarvoor. Verwachte oogst 1x zilver 1x brons.

Bij het Golf is Joost Luiten geen favoriet, echter het is golf een sport waar de man die 4 goede dagen heeft en de minste fouten maakt wint. Heeft Joost de vorm in Rio dan is alle mogelijk, zeker nu een groot deel van de wereldtop niet komt en de Amerikanen maar drie deelnemers mag afvaardigen. Een kleine hoop op goud is er zeker en we hopen dat Joost in die zin de verrassing van de Spelen gaat worden.
Bij het Handbal gaat het spookje hopelijk verder. De dames komen niet voor meedoen, maar voor winnen en als het een beetje loopt staan ze maar zo in de finale.

Bij het Hockey ligt dat wat anders, daar zijn Nederland bij zowel de mannen als de vrouwen favoriet voor goud. Alles minder dan 2x goud zou een teleurstelling zijn

Het Judo is traditioneel een sport waar Nederland veel meedoet om de prijzen, echter kennen we nog steeds maar drie Olympisch kampioenen. Grootste favoriet bij het judo is Kim Polling. Voor de rest is het meer een strijd om een medaille. Verwachte opbrengst van het Judo 1x goud, 1x zilver en 1x brons.

Bij de Paardensport is Duitsland favoriet op alle onderdelen en Nederland voor het zilver bij de dressuur. Bij het springen kan van alles gebeuren van totale afgang tot individueel goud zilver en brons en goud bij de landenwedstrijd. De verwachting is in totaal 1x zilver en 1x brons, maar de hoop is 2x goud en 2x zilver en 1x brons.

Bij de Roeien is de ‘zekere' medaille bij de mannen acht, samen met Duitsland en Groot Brittannië zullen zij normaal gesproken het podium gaan verdelen. De mannen twee en vier zonder zijn goede kanshebber op eremetaal maar niet direct goud. Het Olympische Roeien levert Nederland 1x goud en 1x brons op.

Bij het schermen denken de bookmakers anders dan Bas Verwijlen. Bas gaat in zijn derde spelen eindelijk voor een medaille. We zijn hier heel optimistisch…. Drie keer is scheepsrecht deze keer gaat het lukken.

Reshimie Oogink zou bij het Taekwondo maar zo voor een verrassing kunnen zorgen aangezien ze samen met zeven andere atletes in een veld zit waarin men zeer aan elkaar gewaagd is. Beloofd een spannend toernooi te worden met een mooi resultaat maar onmogelijk te voorspellen welk.

Bij het Tennis zijn Robin Haase samen met Jean-Julien Rojer outsider voor een medaille in de heren dubbel zeker nu de Bryan broertjes hebben afgezegd. Kiki Bertens hoopt haar goede vorm door te zetten en als dat lukt is ook Kiki zeker een kandidaat voor het podium. Tennis 1x brons.

Bij het turnen wordt het lastig om de gouden medaille van Epke van 4 jaar terug te evenaren. Kansloos zijn we zeker niet, maar de concurrentie is moordend. Het turnen levert deze keer 1x een bronzen medaille op en een finale plaats bij de meerkamp.

Bij het Volleybal komen de medaiile kansen vooral van het strand. Voor Reinder Nummerdor worden het zijn vijfde Olympische Spelen en wellicht zijn laatste kans op een Olympische medaille. Maar samen met Christiaan Varenhorst moet hij daarvoor wel de andere kanshebbers Alison/Bruno (BRA), Lucena/Dalhausser (VS) en de ander Nederlanders Brouwer/Meeuwsen verslaan. Bij de dames maken van Iersel en Meppelink een kansje op een medaille. Volleybal 1x goud, 1x brons.

Als Tom Dumoulin goed kan fietsen met zijn gebroken arm dan kan het Wielrennen de medaille melkkoe van deze spelen worden voor Nederland. Tom is net als Anna van der Breggen top favoriet op de tijdrit. Anna is dat ook op de weg en met de overwinning van Mollema in San Sebastian afgelopen weekend en de sterkste man in de Tour wout Poels en dan ook nog Tom Dumoulin en Steven Kruiswijk zijn er ook zeker kansen op de weg voor de mannen. En dan hebben we nog Marianne Vos… kanshebster voor goud op de weg als Anna het niet weet waar te maken. Op de Baan mogen we blij zijn met elke medaille. De Britten zullen moeilijk te verslaan zijn. En bij de BMX is Niek Kimman de man to beat. Het fietsen met een optimale verwachting is 5x goud 3x zilver en 1x brons. Geen idee waarom er nu een Beatles song door mijn hoofd speelt…. Let is Be

Bij het worstelen in Jessica Blaszka de nummer drie van de wereld en dientengevolge gelijk favoriet voor een medaille en die kan maar zo goud kleuren.

Bij het zeilen is Marit Bouwmeester de te kloppen vrouw. Samen met de Belgische Evi van Acker zullen ze met zijn tweeën uit gaan maken wie op de hoogste tree mag staan. Of Dorian van Rijsselberghe zijn Olympische titel met succes kan verdedigen betwijfelen we. Lillian de Geus is bij de dames op de plank wel degelijk favoriet voor een plaats op het podium. Zeilen 1x goud, 1x brons

De Olympische goudmijn van Nederland het zwemmen is wellicht wat uitgeput. Ranomi Kromowidjojo is een stuk minder favoriet dan vier jaar geleden. Het zijn deze keer de lange nummers met Sharon van Rouwendaal en Ferry Weertman waarop we de meeste kansen hebben. Het zwemmen deze keer een ietwat teleurstellende 1x goud 1x zilver en 2x brons

(advertentie)

Rating: 4.4/5 (323 stemmen)

(advertentie)

Meer blogs

Nieuw Olympisch Record Olympische Spelen kijken: 1800 uur
zon 21 aug; Het zit er op. Amerika is nog bezig het laatste goud van deze spelen te winnen. Niemand die verwacht dat Servië ook maar een kans heeft, maar mijn Olympische kijkmarathon komt te einde. Met gemiddeld 15 uur sport per dag gevolgd over 7 schermen min wat aftrek doordat niet altijd alle 15 uur er 7 dingen tegelijk waren, maar grofweg kom ik op 1800 uur sport kijken uit...

 

Je blijft bezig met die doping
zon 21 aug; Ik wou het eigenlijk niet over doping hebben deze spelen, maar wakker worden met het bericht dat je de uitslag van Londen van 4 jaar terug weer aan moet passen is toch vervelend. Vannacht is namelijk weer een Russische atleet het zilver ontnomen van de spelen van Londen...
 

De dag van de onzinsporten
zat 20 aug; Vandaag begon het Olympisch toernooi met de onzinsporten. Diep respect voor alle atleten die er aan mee doen en het is wellicht ook sport, maar of het op de Olympische spelen thuishoort…
 

De dag van net niet
vr 19 aug; Dafne gaat net te vroeg weg, in minder dan een fractie van een seconde neemt ze de verkeerde beslissing. De hockeymannen missen de eerste shoot out op minder dan een tiende van een seconde. Zegers van Veen, komen net 1 puntje te kort voor brons...
 

Hoezo topsportklimaat, namens de Ier Conlan een dikke vinger.
don 18 aug; Er gebeurt zo veel in Rio dat het onmogelijk is om over alles wat te schrijven. Is ook niet mijn taak, daar heb je de echte media voor. Alles kijken en deze site bijhouden is al meer dan genoeg. Blijft over van alles wat er verder gebeurd, zoals het wakker worden met beelden van de losers vlucht...