(advertentie)

Olympische Spelen Tokyo 2020

Tokio 2020
 

Olympische Zomerspelen 2020

Op 7 september 2013 op het 125e IOC congres werd Tokio verkozen boven Istanboel en Madrid om de Olympische Zomerspelen van 2020 te organiseren. Oorspronkelijk zouden de spelen gehouden worden van 24 juli tot en met 9 augustus, maar door de wereldwijde corona uitbraak zijn de spelen met een jaar verplaatst naar 23 juli tot en met 8 augustus 2021.
 

Olympische Spelen Tokyo

23 juli 2021 is het weer zo ver, de Olympische Spelen. Dit grootste sportevenement ter wereld wordt dit keer in Tokyo georganiseerd. Het belooft weer een mega sport spektakel te worden waarbij de openings- en sluitingsceremonies plaats zullen vinden in het Japan National Stadium, een splinternieuw Olympisch stadion dat speciaal is gebouwd voor deze Zomerspelen van 2020.

Tokyo, een enorme metropool vol diversiteit; deze stad barst van de moderne wolkenkrabbers en knipperende neonlichten, maar je vindt er ook historische tempels en het beroemde Keizerlijk Paleis. En het is nu een gigantisch, modern, en duurzaam gebouw rijker: het Olympisch Stadion.

The Green Games
In het Japan National Stadium kunnen 80.000 sportfans genieten van de openings- en sluitingsceremonies, die plaatsvinden op 23 juli en 8 augustus 2021. Ook wordt de vrouwen voetbal finale er gespeeld en zal het atletiek er plaats vinden. Kosten werden niet geschuwd bij de bouw, en het resultaat is een CO2-neutraal stadion dat alleen natuurlijk energiebronnen – zoals zonne-energie en windenergie – gebruikt, en waarbij regenwater ingezet wordt om de sportvelden te bewateren. Welkom bij `The Green Games: Tokyo 2020.’

Naast dit duurzame stadion worden er voor de Olympische Spelen 2020 gebruik gemaakt van 42 accommodaties. Daarvan bestaan er al vierentwintig, worden er tien tijdelijke accommodaties gebouwd, en acht nieuwe permanente.

Spanning en sensatie
De spanning zal zijn weerga niet kennen, aangezien er een recordaantal van 40 verschillende sporten op de planning staan. Zo’n 11.000 sporters uit 205 verschillende landen zullen in die 40 takken van sport strijden om de 340 Gouden Olympische Medailles. Vanwege dit volle programma gaat het toernooit twee dagen voor de openingsceremonie al van start met groepsfase in voetbal en softbal.

Jong en vernieuwend
Zo modern als de stad Tokyo is, zo hip & happening zullen de spelen zijn, want Tokyo wil de straatcultuur betrekken bij deze spelen. De nieuwe sporten die zijn toegevoegd aan het programma – Karate, Skateboarden, 3x3 Basketbal, Sportklimmen en Surfen – spreken deze groep aan. Zo is skateboarden niet meer weg te denken uit het straatbeeld van Tokyo. Dit flitsende programma begint in het eerste weekend en loopt tot aan het einde door.

Niet alleen de jonge generatie, alle sportfans kunnen hun hart ophalen bij deze 32e editie van de Olympische Spelen.

Climax in de wereldstad
Miljoenenstad Tokyo schrikt niet van wat extra bezoekers in de stad, de infrastructuur is al ingericht op de verplaatsing van miljoenen mensen. In deze wereldstad kunnen de bezoekers naast de Zomerspelen cultuur opsnuiven, uitgaan in hippe uitgaanswijken, en shoppen in de talloze winkelgelegenheden. De Zomerspelen, die eindigen met een sensationele climax. Op de slotdag, 8 augustus, begint zoals gebruikelijk met de marathon voor mannen met voor Nederland Abdi Nageeye. In Tokyo wordt jaarlijks een marathon gehouden, die miljoenen toeschouwers trekt. De Olympische marathon wordt het kersje op de taart van deze Olympische Spelen samen met de Keirin voor de baanrenners. De baan discipline waar in Japen een flinke gokindustrie omheen hangt.

Ook voor Nederland kan deze laatste dag een flink kers op de taart zijn. Te beginnen met outsider Abdi Nageeye, maar daarna Kisten Wild op het Omnium en Harrie Lavreysen op de Keirin en vlak voor de sluiting mag hopelijk Tess Wester het doel drooghouden in de handbal finale. Tot slot zal Back mededelen dat het de beste spelen ooit waren en dat we het over 3 jaar in Parijs nog eens beter overdoen.


 
Spelen Tokyo met een jaar uitgesteldDoor de wereldwijde uitbraak van het Corona virus zijn de Olympische spelen van Tokyo 2020 met een jaar uitgesteld. Op 24 maart 2020 heeft het Olympisch Comité dit besloten en bekent gemaakt. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de moderne spelen sinds 1896 dat de Olympiade wordt uitgesteld. Wel werden de spelen afgelast tijdens de eerste en tweede wereldoorlog. De spelen beginnen zoals het er nu voorstaat op 23 juli 2021.
 
branding surfenHet organiserend comité voor de 2020 Olympische Zomerspelen in Tokio hebben vijf sporten genomineerd om toe te voegen aan het Olympisch programma. Nadat squash, bowling en de vechtsport wushu af waren gevallen beleven honk/softbal, skateboarden,...
 
FacebookTwitterGoogle+

Medailleklassement Tokyo 2020

goud spelen Sochi 2014zilver spelen Sochi 2014brons spelen Sochi 2014
1eBelgiBelgië0  0  0
1eNederlandNederland0  0  0

Komplete Medailleklassement

Aantal sporten
Ceremonies
Ceremonies
Atletiek
Atletiek
Badminton
Badminton
Basketbal
Basketbal
Boksen
Boksen
Boogschieten
Boogschieten
Gewichtheffen
Gewichtheffen
Golf
Golf
Handbal
Handbal
Hockey
Hockey
Honkbal
Honkbal
Judo
Judo
Kanovaren
Kanovaren
Karate
Karate
Moderne Vijfkamp
Moderne Vijfkamp
Paardensport
Paardensport
Ritmische gymnastiek
Ritmische gymnastiek
Roeien
Roeien
Rugby
Rugby
Schermen
Schermen
Schieten
Schieten
Schoonspringen
Schoonspringen
Skateboarding
Skateboarding
Softbal
Softbal
Sportklimmen
Sportklimmen
Surfen
Surfen
Synchroonzwemmen
Synchroonzwemmen
Taekwondo
Taekwondo
Tafeltennis
Tafeltennis
Tennis
Tennis
Trampoline
Trampoline
Triathlon
Triathlon
Turnen
Turnen
Voetbal
Voetbal
Volleybal
Volleybal
Waterpolo
Waterpolo
Wielrennen
Wielrennen
Worstelen
Worstelen
Zeilen
Zeilen
Zwemmen
Zwemmen

(advertentie)

Rating: 3.7/5 (846 stemmen)

Olympisch Programma Tokyo 2020
zomadiwodovrza
18
jul
19
jul
20
jul
21
jul
22
jul
23
jul
24
jul
25
jul
26
jul
27
jul
28
jul
29
jul
30
jul
31
jul
1
aug
2
aug
3
aug
4
aug
5
aug
6
aug
7
aug
8
aug
9
aug
10
aug
11
aug
12
aug
13
aug
14
aug


Weetjes OS Tokyo 2020
test
de test
(advertentie)
Updates