Ik wil ook goud

(advertentie)

donderdag 9 augustus 2012; Als Olympofiel viel het me vandaag op dat ik niet alleen vind dat sporters voor Goud moeten gaan, maar dat ook ikzelf voor minder geen genoegen neem. Brons en Zilver zijn natuurlijk prachtig en voor bijna iedereen een grote bekroning op vele jaren werk, maar als Olympofiel merk ik dat de jaren ook gaan tellen. Vanaf 1980 volg ik de spelen en voor zover het uitgezonden is heb ik alle gouden medailles vanaf die tijd zien winnen. Dat zijn er meer dan zestig!!!!

Ik volg de spelen al meer dan dertig jaar, en marathon lopen vind ik nog steeds leuk om te zien omdat Gerard Nijboer destijds Zilver won wat toen Nederlands beste resultaat was. Zelfs kleiduivenschieten vind ik nog steeds geweldig omdat Swinkels in 1980 de vlag mocht dragen. Maar hoe blij ik toen was vergeleken met de Zilveren plak die Adelinde Cornelissen vanmiddag, dat is toch veranderd. Dat ik dressuur geen sport vind heeft daar niets mee te maken. Anky bedankt voor zeven Spelen op rij en een karrenvracht aan Olympisch metaal, geef Salinero een lekkere wortel en een ruime wie. Hij heeft het verdient

Beachvolley vind ik wel een sport en op het moment van schrijven strijden de heren Schuil en Nummerdor om een bronzen medaille. In 1996 ging ik helemaal lam toen Schuil met de zaalploeg Olympisch goud won. Nog nooit zo dronken geweest als toen. Nu haalt Schuil 16 jaar later brons en het doet me weinig, terwijl het een megaprestatie is om na 16 jaar in een andere discipline weer een Olympische plak te halen.

Ik wil goud, hoezeer ik ook kan genieten van een zeer unieke 12 plek bij de dames meerkamp turnen ik wil goud. Nogmaals hulde voor Epke die voor alles of niets ging en won, nogmaals hulde voor Pieter-Jan Postma die het ook probeerde en brons verspeelde. Pieter-Jan als je op save was gegaan had je je de komende vier jaar voor je kop geslagen en je steeds afgevraagd had ik niet..... Je hebt het gedaan en daarom ben je een held.

Kom op Volleyballers.. ga ervoor en ik ben straks toch gewoon blij met uniek brons op de 200m en de 4x100 atletiek. GO Churandy en geef weer een super interview na een super race. Morgen weer goud op de BMX en bij de vrouwen hockey overmorgen de mannen en tot slot nog bij de mountenbikers. Wat een spelen heerlijk. Kan niet wachten tot Sochi ook dan zit ik weer met minstens zeven schermen klaar.


......... toch zwaar balen dat het Nummerdor en Schuil geen plak pakten.

(advertentie)

Rating: 4.0/5 (496 stemmen)

(advertentie)

Meer blogs

Allerlaatste Terugblik op Londen 2012
woe 15 aug; Met de overdracht van de olympische vlag aan de burgermeester van Rio de Janeiro werden de 30ste Olympische Spelen in Londen officieel op zondag 12 augustus 2012 gesloten. De organisatie was nagenoeg vlekkeloos, het weer was redelijk, oranje supporters talrijk, maar hoe deden onze sporters het eigenlijk?

 

Het vuur is gedoofd. Tot in Sochi
din 14 aug; Wat een rare dag. Het Olympische vuur is gedoofd en het grote wachten is weer begonnen. Gevoel van leegte bekruipt me. Gelukkig heb ik heb eind van de Spelen groots gevierd gisteren en was ik laat wakker vandaag en hoefde niet lang te wachten om weer een glimp van de Olympiërs te zien bij de huldiging van vandaag in Den Bosch...
 

Herhaal herhaal herhaal. Ik word helemaal gek van de NOS
vr 10 aug; Te bizar. Ik snap de NOS al de hele spelen niet, maar ik moet er nu echt wat over kwijt. Ik noem de zender NED 1 ook al de hele spelen Intergraal1, Herhaling1, WeerTeLaat1 PratenOverSport1. De afkorting NOS zal wel slaan op Niet Op Spelen.
 

Alles voor Goud. Maar dan ook alles
din 7 aug; Alles voor goud, de beste kansen voor een optimaal resultaat dat is toch wat elke sporter nastreeft. Het gaan voor de winst overstijgt alles. Ten minste dat zou je zeggen, maar klaarblijkelijk toch niet tijden de Spelen in Londen 2012...
 

Er gait Goud boovm Grunn
zat 4 aug; Goud en Brons op de laatste dag van het zwemmen, Schuil en Nummerdor door naar de kwartfinales en dat is nog lang niet hun eindstation. De Nederlandse springruiters allemaal foutloos in de kwalificatie en met de wind in de zeilen gaan we ook rechtstreeks voor minstens 1 keer goud...