Er gait Goud boovm Grunn

(advertentie)

zaterdag 4 augustus 2012; Goud en Brons op de laatste dag van het zwemmen, Schuil en Nummerdor door naar de kwartfinales en dat is nog lang niet hun eindstation. De Nederlandse springruiters allemaal foutloos in de kwalificatie en met de wind in de zeilen gaan we ook rechtstreeks voor minstens 1 keer goud.

Met overmacht won Ranomi Kromowidjojo de 50m en kon zo haal tweede gouden medaille ophalen. En iedereen maar denken dr niks boovm Grunn gait, moar er gait Goud boovm Grunn

Marleen Veldhuis tikte als derde aan om voor het eerst in haar carrière een individuele Olympische medaille te pakken. Ranomi van harte en op naar meer Rio2016 en noggeenidee2020 op naar 3x de dubbel op de sprint. Marleen bedankt voor mooie jaren zwemgenot.

Bij het plankzeilen krijgen we wellicht morgen al een opvolger van Stephan van der Berg die in LA goud veroverde. Dorian van Rijsselberghe kan morgen al voor de medal race van maandag zijn gouden plak veiligstellen. Als hij morgen weer twee keer eerste wordt hoeft hij alleen nog maar op de plank te blijven staan en finishen.

Pieter-Jan Postma kan morgen bij de Finn nog gaan voor brons. De achterstand op Christensen en Ainslie lijkt te groot.

Marit Bouwmeester ligt nog op gouden koers aanstaande maandag, maar dat doen nog 3 vrouwen in de Laser. Vier boten staan binnen een punt waardoor de medalrace heel simpel wordt wie wint is Olympisch kampioen.

Westerhof Berkhout staan nu 3e na 4 races op slechts 4 punten van de nummer 1 En in de Elliot matchracen haalden de Nederlandse dames nipt de laatste 8 en gaan dinsdag naar de kwartfinales.

Een verrassende plak zou morgen zo maar bij de vrouwen op de marathon kunnen vallen Lornah Kiplagat is Nederlands Keniaanse hoop op de 42 kilometer en 195 meter.

(advertentie)

Rating: 3.8/5 (424 stemmen)

(advertentie)

Meer blogs

Allerlaatste Terugblik op Londen 2012
woe 15 aug; Met de overdracht van de olympische vlag aan de burgermeester van Rio de Janeiro werden de 30ste Olympische Spelen in Londen officieel op zondag 12 augustus 2012 gesloten. De organisatie was nagenoeg vlekkeloos, het weer was redelijk, oranje supporters talrijk, maar hoe deden onze sporters het eigenlijk?

 

Het vuur is gedoofd. Tot in Sochi
din 14 aug; Wat een rare dag. Het Olympische vuur is gedoofd en het grote wachten is weer begonnen. Gevoel van leegte bekruipt me. Gelukkig heb ik heb eind van de Spelen groots gevierd gisteren en was ik laat wakker vandaag en hoefde niet lang te wachten om weer een glimp van de Olympiërs te zien bij de huldiging van vandaag in Den Bosch...
 

Herhaal herhaal herhaal. Ik word helemaal gek van de NOS
vr 10 aug; Te bizar. Ik snap de NOS al de hele spelen niet, maar ik moet er nu echt wat over kwijt. Ik noem de zender NED 1 ook al de hele spelen Intergraal1, Herhaling1, WeerTeLaat1 PratenOverSport1. De afkorting NOS zal wel slaan op Niet Op Spelen.
 

Ik wil ook goud
don 9 aug; Als Olympofiel viel het me vandaag op dat ik niet alleen vind dat sporters voor Goud moeten gaan, maar dat ook ikzelf voor minder geen genoegen neem. Brons en Zilver zijn natuurlijk prachtig en voor bijna iedereen een grote bekroning op vele jaren werk, maar als Olympofiel merk ik dat de jaren ook gaan tellen...
 

Alles voor Goud. Maar dan ook alles
din 7 aug; Alles voor goud, de beste kansen voor een optimaal resultaat dat is toch wat elke sporter nastreeft. Het gaan voor de winst overstijgt alles. Ten minste dat zou je zeggen, maar klaarblijkelijk toch niet tijden de Spelen in Londen 2012...