Het vlagincident

(advertentie)

donderdag 26 juli 2012; Om niet in de knel te komen met het voetbalprogramma zijn de dames woensdag 25 juli al gestart met hun poulewedstrijden. Hoewel het voetbal zelf matig was, vielen er veel doelpunten (waarschijnlijk vielen deze goals door datzelfde matige voetbal) en was het wel aardig om te zien hoe voetbal ook kan, zonder veel overtredingen en gele en rode kaarten. Verfrissend. De mooste wedstrijd was zonder meer USA – Frankrijk, waarbij Frankrijk na 15 minuten met 2-0 voorstond, maar dat rap uit handen gaf, waarna USA nog relatief eenvoudig met 4-2 won. Dat kan dus alleen bij de dames.

Het eerste incident (schandaal is een te groot woord) is ook al te melden. Voor aanvang van de wedstrijd Colombia – Noord-Korea bleek de Noord-Koreaanse vlag vervangen te zijn door die van hun zuiderburen, het kapitalistische Zuid-Korea. Dit kon natuurlijk niet (Een Duitse in plaats van Nederlandse vlag zou in Nederland ook niet kunnen) en dus weigerde het Noord-Koreaanse team om het veld te betreden. Het liep met een sisser af en toen de gemoederen drie kwartier later weer afgekoeld waren vond de aftrap dan eindelijk plaats met de juiste vlag op de juiste plaats. Het zal de grote leider Kim Jong Un bekoord hebben dat het damesteam van de idealistische heilstaat het team van Colombia met 2 – 0 aan de kant zette.

Verdere verrassingen bleven uit en naast Noord-Korea en USA wonnen zowel Zweden, Groot-Britannië, Japan en Brazilië niet zelden met grote cijfers. Donderdag gaat het damesvoetbal verder met poulewedstrijden, waarna we dan vrijdag eindelijk kunnen kijken naar Boogschieten (met Rick van der Ven) en de officiële opening van de 30ste Olympische Spelen 2012 te Londen.

(advertentie)

Rating: 4.4/5 (557 stemmen)

(advertentie)

Meer blogs

Allerlaatste Terugblik op Londen 2012
woe 15 aug; Met de overdracht van de olympische vlag aan de burgermeester van Rio de Janeiro werden de 30ste Olympische Spelen in Londen officieel op zondag 12 augustus 2012 gesloten. De organisatie was nagenoeg vlekkeloos, het weer was redelijk, oranje supporters talrijk, maar hoe deden onze sporters het eigenlijk?

 

Het vuur is gedoofd. Tot in Sochi
din 14 aug; Wat een rare dag. Het Olympische vuur is gedoofd en het grote wachten is weer begonnen. Gevoel van leegte bekruipt me. Gelukkig heb ik heb eind van de Spelen groots gevierd gisteren en was ik laat wakker vandaag en hoefde niet lang te wachten om weer een glimp van de Olympiërs te zien bij de huldiging van vandaag in Den Bosch...
 

Herhaal herhaal herhaal. Ik word helemaal gek van de NOS
vr 10 aug; Te bizar. Ik snap de NOS al de hele spelen niet, maar ik moet er nu echt wat over kwijt. Ik noem de zender NED 1 ook al de hele spelen Intergraal1, Herhaling1, WeerTeLaat1 PratenOverSport1. De afkorting NOS zal wel slaan op Niet Op Spelen.
 

Ik wil ook goud
don 9 aug; Als Olympofiel viel het me vandaag op dat ik niet alleen vind dat sporters voor Goud moeten gaan, maar dat ook ikzelf voor minder geen genoegen neem. Brons en Zilver zijn natuurlijk prachtig en voor bijna iedereen een grote bekroning op vele jaren werk, maar als Olympofiel merk ik dat de jaren ook gaan tellen...
 

Alles voor Goud. Maar dan ook alles
din 7 aug; Alles voor goud, de beste kansen voor een optimaal resultaat dat is toch wat elke sporter nastreeft. Het gaan voor de winst overstijgt alles. Ten minste dat zou je zeggen, maar klaarblijkelijk toch niet tijden de Spelen in Londen 2012...