Olympische Spelen Londen, Dag 3

(advertentie)

maandag 30 juli 2012; In het heren hockeytoernooi leek Nederland aan het begin van hun openingswedstrijd korte metten te maken met India. Een snelle 2-0 door Robert van der Horst en Roderick Weusthof in de eerste helft leek comfortable totdat India in de tweede helft twee doelpunten wist te maken. Uiteindelijk trok Nederland aan het langste eind door een goal van Mink van der Weerden, maar het zag er niet heel soepeltjes uit.

Judo

Bij het judo -73kg leek Dex Elmont goede kans te maken toen hij de laatste vier haalde middels een Ippon in de kwartfinale. Zijn tegenstander in de halve finale Riki Nakaya speelde een defensief spelletje en sloopte Elmont fysiek. Hij verloor zijn partij en kon in de strijd om het brons vanwege uitputting geen potten meer breken.

Schieten

Bij de afdeling schieten zal Peter Hellenbrand best blij zijn met zijn onverwachte vierde plaats bij het luchtgeweer 10m. In de kwalificaties echter had hij in het begin wat punten laten liggen en dat brak hem nu op. Zijn prestatie is echter hoopvol voor de toekomst.
Ook Rick van der Ven toonde zijn klasse door vrij dominant (voor zover dat kan in deze discipline) tot de laatste 16 te komen bij het handboogschieten. Hij komt op 3 augustus weer in actie om hopelijk nog een paar rondes verder door te dringen.

Tafeltennis

Van de tafeltennisdames heeft Li Jie helaas niet de kwartfinales bereikt. Dat was vrij zuur, want ze verdedigde op een gegeven moment een 3-1 voorsprong tegen de Japanse Fukuhara. De wedstrijd van Li Jiao had gelukkig een vrolijker einde, want zij won met 4-2 in sets van de Roemeense Samara. Dinsdag wordt het tafeltennis vervolgd met de kwartfinale.

(advertentie)

Rating: 4.5/5 (260 stemmen)

(advertentie)

Meer blogs

Allerlaatste Terugblik op Londen 2012
woe 15 aug; Met de overdracht van de olympische vlag aan de burgermeester van Rio de Janeiro werden de 30ste Olympische Spelen in Londen officieel op zondag 12 augustus 2012 gesloten. De organisatie was nagenoeg vlekkeloos, het weer was redelijk, oranje supporters talrijk, maar hoe deden onze sporters het eigenlijk?

 

Het vuur is gedoofd. Tot in Sochi
din 14 aug; Wat een rare dag. Het Olympische vuur is gedoofd en het grote wachten is weer begonnen. Gevoel van leegte bekruipt me. Gelukkig heb ik heb eind van de Spelen groots gevierd gisteren en was ik laat wakker vandaag en hoefde niet lang te wachten om weer een glimp van de Olympiërs te zien bij de huldiging van vandaag in Den Bosch...
 

Herhaal herhaal herhaal. Ik word helemaal gek van de NOS
vr 10 aug; Te bizar. Ik snap de NOS al de hele spelen niet, maar ik moet er nu echt wat over kwijt. Ik noem de zender NED 1 ook al de hele spelen Intergraal1, Herhaling1, WeerTeLaat1 PratenOverSport1. De afkorting NOS zal wel slaan op Niet Op Spelen.
 

Ik wil ook goud
don 9 aug; Als Olympofiel viel het me vandaag op dat ik niet alleen vind dat sporters voor Goud moeten gaan, maar dat ook ikzelf voor minder geen genoegen neem. Brons en Zilver zijn natuurlijk prachtig en voor bijna iedereen een grote bekroning op vele jaren werk, maar als Olympofiel merk ik dat de jaren ook gaan tellen...
 

Alles voor Goud. Maar dan ook alles
din 7 aug; Alles voor goud, de beste kansen voor een optimaal resultaat dat is toch wat elke sporter nastreeft. Het gaan voor de winst overstijgt alles. Ten minste dat zou je zeggen, maar klaarblijkelijk toch niet tijden de Spelen in Londen 2012...