Verwachtingen voor dag 2

(advertentie)

zondag 29 juli 2012; Ook op dag 2 komen er weer heel wat Nederlanders in actie. Kan Marianne Vos het bittere zwemzilver vergulden?

Wielrennen

Het moet gek lopen wil Marianne Vos niet winnen bij de wegwedstrijd voor dames. Dan kan ze eindelijk wraak nemen op het verlies van vier jaar geleden in Beijing op de Olympische Spelen en op de vijf opeenvolgende tweede plaatsen op het wereldkampioenschap (van 2007 tot 2011). Eenmaal goud maakt dat alles goed. Het parcours is wel een stuk minder zwaar dan bij de mannen, daar de vrouwen slechts tweemaal Boxhill op moeten. Hopelijk is dat genoeg om verschil te kunnen maken. Zelden heb ik echter meer vertrouwen gehad in een goede afloop.

Beachvolley

De poulfase beachvolley begint morgen voor Nederland. Keizer en van Iersel treden aan tegen een Spaans duo, terwijl Meppelink van Gestel het opnemen tegen twee Braziliaansen. Ook Reinder Nummerdo en Richard Schuil komen in actie, tegen twee Venezolanen. Allemaal nog niet zo spannend, want de knock-out begint pas op vrijdag 3 Augustus.

Overige sporten met deelnemende Nederlanders

Sebastiaan Verschuren moet op zondag vooral zorgen zonder al teveel moeite door de series van de 200 vrij te komen en ongeveer op hetzelfde tijdstip spelen de hockeydames tegen onze zuiderburen. Met alle respect, maar dat is een opwarmpartij. Verder zien we nog Moniek Nijhuis op de 100m schoolslag en Li Jao in de tweede en hopelijk derde ronde van het tafeltennistoernooi. Hopelijk geeft Marianne het goede voorbeeld voor al deze sporters.

(advertentie)

Rating: 4.4/5 (455 stemmen)

(advertentie)

Meer blogs

Allerlaatste Terugblik op Londen 2012
woe 15 aug; Met de overdracht van de olympische vlag aan de burgermeester van Rio de Janeiro werden de 30ste Olympische Spelen in Londen officieel op zondag 12 augustus 2012 gesloten. De organisatie was nagenoeg vlekkeloos, het weer was redelijk, oranje supporters talrijk, maar hoe deden onze sporters het eigenlijk?

 

Het vuur is gedoofd. Tot in Sochi
din 14 aug; Wat een rare dag. Het Olympische vuur is gedoofd en het grote wachten is weer begonnen. Gevoel van leegte bekruipt me. Gelukkig heb ik heb eind van de Spelen groots gevierd gisteren en was ik laat wakker vandaag en hoefde niet lang te wachten om weer een glimp van de Olympiërs te zien bij de huldiging van vandaag in Den Bosch...
 

Herhaal herhaal herhaal. Ik word helemaal gek van de NOS
vr 10 aug; Te bizar. Ik snap de NOS al de hele spelen niet, maar ik moet er nu echt wat over kwijt. Ik noem de zender NED 1 ook al de hele spelen Intergraal1, Herhaling1, WeerTeLaat1 PratenOverSport1. De afkorting NOS zal wel slaan op Niet Op Spelen.
 

Ik wil ook goud
don 9 aug; Als Olympofiel viel het me vandaag op dat ik niet alleen vind dat sporters voor Goud moeten gaan, maar dat ook ikzelf voor minder geen genoegen neem. Brons en Zilver zijn natuurlijk prachtig en voor bijna iedereen een grote bekroning op vele jaren werk, maar als Olympofiel merk ik dat de jaren ook gaan tellen...
 

Alles voor Goud. Maar dan ook alles
din 7 aug; Alles voor goud, de beste kansen voor een optimaal resultaat dat is toch wat elke sporter nastreeft. Het gaan voor de winst overstijgt alles. Ten minste dat zou je zeggen, maar klaarblijkelijk toch niet tijden de Spelen in Londen 2012...