Spelen Tokyo met een jaar uitgesteld

(advertentie)


Spelen Tokyo met een jaar uitgesteld

vrijdag 17 april 2020; Door de wereldwijde uitbraak van het Corona virus zijn de Olympische spelen van Tokyo 2020 met een jaar uitgesteld. Op 24 maart 2020 heeft het Olympisch Comité dit besloten en bekent gemaakt. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de moderne spelen sinds 1896 dat de Olympiade wordt uitgesteld. Wel werden de spelen afgelast tijdens de eerste en tweede wereldoorlog. De spelen beginnen zoals het er nu voorstaat op 23 juli 2021.

Het IOC hield lang tijd hoop dat het grootste sport evenement ter wereld door kon gaan, maar door toenemende internationale druk werd toch besloten om de spelen met een jaar uit te stellen. Mede omdat een groot aantal kwalificatie toernooien en trainingsfaciliteiten wereldwijd afgelast en gesloten werden.

,,Dit gaat om het redden van levens”, zo laat IOC-baas Thomas Bach weten. Volgens hem wordt het volgend jaar tijdens de Spelen ‘een viering van de mensen dat het coronavirus is overwonnen’. De Olympische vlam was reeds gearriveerd in Japan en zal daar blijven.

Wij hebben inmiddels alle tijden die gebaseerd waren op de laatste update van het ICO van 14 februari 2020 met een jaar verplaatst.

FacebookTwitterGoogle+
(advertentie)
Geef een reactie
Naam:
Waardering:
E-mail:
E-mail adres is voor enkel voor verificatie. Het adres wordt niet gepubliceerd
Subject
Reactie:
Geen urls, links, code, spam etc toegestaan
 

Rating: 3.2/5 (126 stemmen)

(advertentie)

Meer blogs

Tokio wil vijf nieuwe sporten
branding surfenwoe 7 okt; Het organiserend comité voor de 2020 Olympische Zomerspelen in Tokio hebben vijf sporten genomineerd om toe te voegen aan het Olympisch programma. Nadat squash, bowling en de vechtsport wushu af waren gevallen beleven honk/softbal, skateboarden, sportklimmen, karate en branding surfen over...